Hírek

2009.03.30. 11:44

Az oroszok is a tönk szélére jutnak idén

A Világbank legújabb előrejelzése szerint az orosz gazdaság 4,5 százalékkal hanyatlik ebben az évben, és ezt nagy arányú tőkekiáramlás kíséri.

VGO

A féléves világbanki jelentés most a korábban jelzett 3 százalékos növekedési jóslatot írja felül, és több mint kétszerese az orosz kormány által jelenleg érvényben tartott, 2,2 százalékos GDP-csökkenési előrejelzésnek - írja a Világgazdaság Online a távirati iroda híre alapján.

A Világbank Oroszországért felelős vezető közgazdásza szerint a felülvizsgálat mértéke a globális gazdasági környezet romlását jelzi a korábbi jóslat óta eltelt időszakban. Az orosz gazdaság állapotát emellett a fő orosz exportcikk, az olaj ára is erősen befolyásolja. Az új világbanki előrejelzés 45 dollár körüli átlagos idei hordónkénti olajárral számol, a korábbi, novemberi előrejelzésben ennél mintegy 30 dollárral többet valószínűsített még.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva