Hírek

2009.03.11. 22:52

BL: a MU, a Barca és a Porto a nyolc között - Rómában hosszabbítás

A Manchester United hazai pályán 2-0-ra legyőzte az olasz Internazionalét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján, így a címvédő a legjobb nyolc közé jutott.

MTI

 A Vörös Ördögök gyors góllal nyitottak Vidic révén a milánói gólnélküli döntetlent követően. Az olasz bajnok azonban nem volt könnyű ellenfél, számos lehetősége volt az egyenlítésre, de Ibrahimovic csak a kapufát találta el. A második játékrész hasonló forgatókönyv szerint alakult: hamar betalált az angol gárda, majd a csereként beállt Adriano kapufát lőtt. Ezt követően a visszazáró manchesteriek már biztosan őrizték kétgólos előnyüket és ezáltal a továbbjutó pozíciójukat.

Barcelonában hét gól is született. A három éve BL-győztes hazaiak 4-0-ra elhúztak, de a francia bajnok az első félidő végén és a második elején kozmetikázott az eredményen. A katalánok negyeddöntőbe jutása ugyanakkor nem forgott veszélyben, sőt a legvégén Keita góljával a kegyelemdöfést is bevitték.

A Porto és az Atlético Madrid az első, spanyolországi találkozóhoz hasonlóan ezúttal sem bírt egymással, csakhogy amíg Madridban 2-2 lett, addig Portugáliában egyetlen találat sem esett, s ennek köszönhetően a hazai szurkolók boldogan távozhattak a stadionból.

A harmadik angol-olasz nyolcaddöntős párharc - kedden a Chelsea búcsúztatta a Juventust - nem dőlt el 180 perc alatt, ugyanis az AS Roma hazai pályán 1-0-ra nyert az Arsenal ellen, így az olasz fővárosban hosszabbítás zajlik.

BL, nyolcaddöntő, visszavágók:

FC Barcelona (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 5-2 (4-1)
g.: Henry (25., 27.), Messi (40.), Eto,o (43.), Keita (95.), illetve Makoun (44.), Juninho (48.) piros lap: Juninho (91.)
Továbbjutott: az FC Barcelona 6-3-as összesítéssel

FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 0-0 
Tj.: az FC Porto 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal

Manchester United (angol)-Internazionale (olasz) 2-0 (1-0)
g.: Vidic (4.), Ronaldo (49.)
Tj.: a Manchester United 2-0-ás összesítéssel

Hosszabbítás zajlik: AS Roma (olasz)-Arsenal (angol) 1-0 (1-0)
gól: Juan (9.)

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutott csapatok: FC Liverpool (angol), Chelsea (angol), Villarreal (spanyol), Bayern München (német), FC Barcelona, Manchester United, FC Porto A negyeddöntő sorsolását jövő pénteken Nyonban tartják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva