Hírek

2009.03.02. 20:09

Bokros múltja miatt kritzálják Dávid Ibolyát

„Az ország és az EU is válságban van, Bokros Lajos a három legjobb európai válságkezelő szakember között van” – magyarázta tegnap a közrádióban Dávid Ibolya a Horn-kormány pénzügyminiszterének uniós listavezetővé jelölését.

VGO

Az MDF elnöke közölte, hogy Bokros javaslataival – kisebb állam, teljesítményre épülő ország, a munkabérek enyhítése a fogyasztási típusú rovására – már régen egyetért az MDF. Dávid szerint racionális gazdaságpolitikára van szükség, Európától nem lehet segítséget várni. A pártban azonban többen is kritizálják az elnökasszonyt Bokros és Habsburg György – az EP-lista második helyén – jelölése miatt. Katona Kálmán után Porkoláb Mátyás, az MDF budapesti elnöke ís bírálta Dávid „önkényes” bejelentését.

Az MDF budapesti elnöke ugyanis elégedett Olajos Péter jelenlegi brüsszeli munkájával. Többen sérelmezik , hogy a pártelnök nem egyeztetett a megyei választmányokkal. Vas megyében például nem tartják szerencsésnek, hogy a Horn-kormány egykori tagja legyen a listavezető. Gróf István, az MDF vasi elnöke szerint Habsburg György személye, kereszténydemokrata múltja szimpatikus, és ő valóban „húzónév” lehet a párt listáján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva