Hírek

2009.03.02. 16:15

Diósgyőr volt a téma a parlamentben

Burány: a DAM-nak intézkedési tervet kell készítenie a kormányzati segítséghez

BAMA

A Diósgyőri Acélművek (DAM) vezetésének konkrét intézkedési tervet kell  készítenie, hogy a kormány segíteni tudjon a vállalaton - mondta Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára hétfőn az Országgyűlésben interpellációra válaszolva.

Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) emlékeztetett arra, február 23-án a DAM Kft. tudatta, hogy bezárja gyárát és 878 munkavállalót  kénytelen elküldeni. Az ellenzéki politikus szerint a diósgyőri példa jól szemlélteti, hová vezet a kormány hónapok óta tartó tétlenkedése. A Fidesz-frakció ezenközben október óta szorgalmazza a magyar vállalkozásoknak nyújtandó gyors és hathatós segítséget - emelte ki.

Hozzátette: több ezer ember kerülhet az utcára, s mivel a lavina nem fog megállni, sorra következnek a beszállítók és utánuk a többi, a DAM területén működő vállalkozás is. Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára válaszában azt mondta, a cég menedzsmentjének  együttműködése nélkül nehéz a problémákon segíteni, nélkülük ugyanis  nem lehet megoldani a válságot.

Hozzátette: a DAM vezetése előzetesen nem kért semmilyen kormányzati segítséget, ennek ellenére felajánlották nekik, hogy szakmai befektető bevonásával közreműködnek a válság megoldásában. Burány Sándor szerint ehhez a DAM vezetésének konkrét intézkedési tervet kell kidolgoznia A választ a képviselő nem fogadta el, az Országgyűlés azonban 202 igen, 162 nem szavazattal, s három tartózkodás mellett elfogadta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva