Hírek

2009.03.25. 11:02

Gémesi: Az MDF a túlélésért küzd!

Többen megkeresték Gémesi Györgyöt az MDF-ből, hogy vegyen részt a párt vezetésének újraszervezésében - ezt a Magyar Demokrata Fórum egykori politikusa, Gödöllő polgármestere maga mondta szerda reggel az ATV műsorában.

mti

Többen megkerestek, hogy jöjjek vissza, hiszen ez még "nem lefutott meccs" az MDF-en belül - hangsúlyozta Gémesi György. Hozzátette: azt kérték, hogy egy új vezetőség felállításában legyen partner, de nem kíván ebben részt venni. A politikus azt nem árulta el, hogy kik keresték meg a pártból. Gémesi György szerint a régi MDF eltűnt, a párt "átevezte magát" a baloldalra. Az MDF a túlélésért küzd, és ezért a célért mindent feláldoz.

Úgy fogalmazott: "Az MDF réges-régen összefonódott az MSZP-vel".
A Magyar Demokrata Fórum korábbi helye üres marad a politikai palettán, éppen ezért kérdés, hogy "ki jelentkezik" az MDF szavazótáborára" - tette hozzá. A tizenhárom évig az MDF-ben politizáló Gémesi György múlt pénteken nyílt levélben tiltakozott Dávid Ibolya politikája ellen.

Levelében a politikus arról írt, hogy Dávid Ibolya sokakat "arcul ütött" Bokros Lajos jelölésével az európai parlamenti listára, emiatt arra kéri a pártelnököt, soha többet ne hivatkozzon Antall Józsefre és szellemi örökségére, "mert az az MDF nem ez az MDF". Dávid Ibolya erre azt válaszolta, hogy a demokrácia már csak ilyen: nem érthet mindenki egyet minden kérdésben.

Gémesi György 1989 augusztusában lépett be a Magyar Demokrata Fórum gödöllői szervezetébe, 1996 márciusától a Magyar Demokrata Fórum ügyvezető elnöke lett. 2003 februárjában a párt kommunikációért felelős alelnökévé, novemberben pedig kampányfőnökké választották. Alelnöki tisztségéről 2005 májusában lemondott, 2006 májusában pedig kilépett az MDF-ből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva