Hírek

2009.03.04. 11:28

Hamis pénzzel fizettek a drogosok

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya pénzhamisítás bűntett, illetve visszaélés kábítószerrel vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett folytat eljárást - egy 20, valamint egy 25 éves tatabányai férfi ellen.

Forrás: ORFK

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalemberek 2009. március 3-án egy környei szórakozóhelyen hamis húszezer forintossal akartak fizetni pár doboz cigarettáért, de az eladónak gyanús lett a fizetőeszköz, így azt nem fogadta el. Az elkövetők ezután egy közeli vendéglátó hely felé igyekeztek „szerencsét próbálni”, ám az időközben helyszínre érkező járőrök elfogták és a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították őket.

Kihallgatásuk során kiderült, hogy korábban többször is fizettek hamis húszezer forintossal. Két alkalommal például Tatabányán a házhoz rendelt pizza árát rendezték azzal, a megtévesztett futártól azonban valódi pénzt kaptak vissza. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a nyomozók kábítószergyanús anyagot találtak, melyet további szakértői vizsgálat céljából lefoglaltak. A fiatalemberektől vett vizeletmintában is kimutatható volt a drogfogyasztás.

A bankjegyek és a kábítószergyanús anyag eredete egyelőre nem tisztázott, a nyomozás ezek megállapítására is kiterjed.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva