Hírek

2009.03.11. 22:05

Hibát hibára halmoztak a hatóságok Tatárszentgyörgyön

A rendőrök, a mentők és a tűzoltók is hibáztak a tatárszentgyörgyi gyilkosság ügyében a kormányfő kérésére készült minisztériumi jelentések szerint – közölte tegnap a kormányszóvivői iroda.

AS Network

 Ilyen hiba volt, hogy mindkét mentő az elvárhatónál hosszabb idő alatt ért Tatárszentgyörgyre, a helyszínen pedig a tűzvizsgáló vélhetően nem a kellő felkészültséggel vizsgálta, illetve állapította meg a tűz okát, ezért fegyelmi vizsgálat indult ellene. Hibáztak a helyszíni szemlét és az adatgyűjtést végző rendőrök is, amiért a végig a helyszínen tartózkodó bűnügyi osztályvezető ellen indítottak fegyelmi eljárást.

Gyenesei István önkormányzati miniszter rendkívüli vizsgálatot rendelt el a tűzvizsgálatok országos szakmai értékelése érdekében, Draskovics Tibor rendészeti miniszter pedig többek közt felülvizsgáltatja azt, miként lehet megoldani, hogy a helyszíni szemléken újra legyen rendőrorvos.

A Pest megyei településen február 22-én éjszaka ismeretlenek felgyújtottak egy házat, a benne lakó öttagú családból pedig a 27 éves apát és 4 éves kisfiát lelőtték. A hatóságok egyelőre nem neveztek meg gyanúsítottakat, de közölték, hogy lehet összefüggés a tatárszentgyörgyi eset és más, romákat ért támadások között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva