Hírek

2009.03.13. 19:02

Ismét romlik az OTP orosz bankjának osztályzata

A novemberi leminősítés után ismét rontotta pénteken az OTP oroszországi banki érdekeltségének osztályzatát a Fitch Ratings, az anyavállalat működési környezetének romlására hivatkozva.

VGO - MTI eco

A legnagyobb európai hitelminősítő pénteki londoni bejelentése szerint az oroszországi OTP-bank - a Fitch által használt terminológiában "OTP Russia" - hosszú futamú devizaadósi kockázati osztályzata az eddigi "BB plusz"-ról "BB"-re változik. Ez két fokozattal lejjebb van a befektetésre ajánlott "BBB" alapszint alsó szélénél, és spekulatív kategóriának számít a nemzetközi hitelminősítői gyakorlatban.

A Fitch tavaly novemberben rontotta az orosz OTP-érdekeltség besorolását a befektetői szint alá. A hitelminősítő az új osztályzatra is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást adott az eddigi stabil helyett. Az osztályzatrontáshoz fűzött pénteki londoni elemzés szerint az orosz leánybank leminősítése a magyarországi recesszió mélységét, és a működési környezet folytatódó romlását tükrözi.

A cikk a VGO honlapján teljes terjedelemben elolvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva