Hírek

2009.03.17. 08:44

Jackson és Alshammar is világcsúcsot úszott

Joanne Jackson 4:00.66 perces eredménnyel világcsúcsot ért el 400 méteres női gyorsúszásban a sheffieldi brit bajnokságon. A svéd Therese Alshammar a saját maga által korábban felállított világcsúcsot döntötte meg 50 méteres pillangóúszásban.

mti

A korábbi rekord  Federica Pellegrini nevéhez fűződött, az olasz versenyző tavaly március 24-én, Eindhovenben 4:01.53-mal csapott a célba.

A tavaly ezen a távon ötkarikás bronzérmes Jackson mögött másodikként záró Rebecca Adlington, a szám - és a 800 méter - pekingi olimpiai bajnoka, ugyancsak a régi legjobbon belüli idővel, 4:00.89-cel zárt.

A svéd Therese Alshammar a saját maga által korábban felállított világcsúcsot döntötte meg 50 méteres pillangóúszásban, kedden az ausztráliai világbajnoki selejtezőversenyen.

Alshammar 25,44 másodpercet úszott, ami 0,02 másodperccel jobb, mint előző rekordja, amelyet 2007. június 13-án állított fel Barcelonában.

A 31 éves svéd úszónőnek nem lesz több lehetősége megdönteni saját világcsúcsát az ausztráliai bajnokságban, mert mint külföldi, nem indulhat elődöntőben vagy döntőben, és nincs B döntő. Alshammar két hónapja edz Sydneyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva