Hírek

2009.03.11. 10:27

Kivel ebédel holnap Bajnai Gordon? Megmondjuk!

Ha minden jól megy nem kevesebb, mint 80 cégvezető üli körül azokat asztalokat, amelyeket részben Bajnai Gordon teríttetett csütörtökön fél egyre a napfényes Cannes-ban

VGO - Mester Nándor - Cannes

A gazdasági miniszter - a Budapest Business Region nevű új magyar klaszter képviselőinek felkérésére - a világ több óriásvállalatának (Microsoft, Google, UPS, stb.) stratégiai döntéshozóit akarja meggyőzni arról, hogy érdemes Magyarországra, Budapestre hozni tervezett beruházásaikat.  Fővárosunk a kedden kezdődött legnagyobb ingatlanos világfórum, a MIPIM keretében az úgynevezett End Users Lunch (végfelhasználók ebédje) nevű esemény exkluzív szponzora lehetett, elnyerve ezt a lehetőséget Varsó és Prága elől, ami nagy fegyvertény.

Összesen hét perces előadást is tarthatnak a magyar vezetők, köztük a miniszter és egyéb megjelenésekkel is felkelthetik a vendégek figyelmét. Úgy tudjuk, hogy egyebek mellett egy ördöglakatot, az új Rubik-játék, a Gömböc egy példányát és egy fényáteresztő betondarabot is kapnak - utalva az innovatív magyar elmére, amibe érdemes befektetni.

Bajnai és a Budapest Business Region befektetőcsalogató akciója egy relatív kommunikácikós csendben történik, s mint ilyen, a befektetett pénz és energia sokszorosát hozhatja. Itt Cannes-ban a legtöbb cég csak nagyon mérsékelt jelenlétet épített ki, sok száz vállalat távolmaradt, hiszen spórolni akar vagy eleve mindennapos gondjai vannak. Aki viszont itt van, az arra kiváncsi, hogy a túlélésre képesek - most ide sorolható Budapest is - mit tudnak felkínálni.

Csaknem 29 magyar kiállító és rásztvevő cég képviseli idén Magyarországot. Mérföldkőnek számít, hogy a MIPIM-ek történetében először van jelen nagy (150 m2) standdal a budapesti régió. Több fővárosi ingatlanfejlesztő, a fővárosi önkormányzat és a kormányzat együttesen mutatja be a nagyobb magán és közpénzből fizetett projekteket. Külön kerekasztalt rendeznek a fővárosi fejlesztésekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva