Hírek

2009.03.08. 23:07

Ma ismét szavaznak a főbírójelöltről

Az SZDSZ elnöke nyílt levélben fordult a parlamenti pártok vezetőihez, annak érdekében, hogy a frakciók támogassák Havasiné Orbán Mária megválasztását a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára.

AS Network

Fodor Gábor arra hívja fel a figyelmet, hogy közel egy éve nem sikerült a magyar Országgyűlésnek megválasztania a Legfelsőbb Bíróság elnökét. Ez az állapot már-már a Magyar Köztársaság alkotmányos biztonságát veszélyezteti.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője vasárnap közleményben tudatta: a Fidesz országgyűlési képviselői – akárcsak Sólyom László jelöltjéről szóló első, december 8-i szavazáson – ma is támogatni fogják Havasiné Orbán Mária megválasztását. A Magyar Demokrata Fórum elnöke, Dávid Ibolya szintén közleményben jelezte: az MDF eddig is támogatta, és a hétfői szavazáson is támogatja majd Havasiné Orbán Máriát. Az MTI úgy tudja, hogy a szocialista képviselőcsoport ismét lelkiismereti szavazással dönt.

A Legfelsőbb Bíróság elnökéről ma dönt az Országgyűlés, titkos szavazással, a jelölt megválasztásához kétharmados többségre van szükség. Havasiné Orbán Mária megválasztását decemberben egyszer már elutasította a parlament, az államfő azonban január 20-án ismételten őt jelölte a főbírói posztra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva