Hírek

2009.03.06. 10:35

Megregulázzák a német menedzserbéreket

Nagykoalíciós megállapodás született Berlinben a vállalati felső vezetők juttatásaira vonatkozó szabályozás szigorításáról. A változtatás a jövőben átláthatóbb, illetve a cégek hosszú távú érdekeit jobban figyelembe vevő javadalmazási rendszert irányoz elő.

Világgazdaság

"A cél az, hogy kiküszöböljük a menedzserfizetések azon veszélyes elemeit, amelyek a mostani válság kirobbanásához is nagyban hozzájárultak" – fogalmazott Peer Steinbrück német pénzügyminiszter az éjszakába nyúló koalíciós tárgyalás után írta a Világgazdaság.

Ennek megfelelően a menedzserek a mostani kettő helyett csak négy év eltelte után hívhatják majd le részvényopcióikat. Ezenfelül a jövőben a vezetői javadalmazások szintjéről nem egy kis testületnek, hanem a vállalat teljes felügyelőbizottságának kell dönteni.

A cégvezetők és részvényesek is szükségesnek nevezték a beavatkozást a menedzserbérek terén, ugyanakkor szerintük az egyes cégek kezében kellene hagyni a változtatás jogát. A szigorító lépéseket nem tartják veszélyesnek Németország versenyképessége szempontjából a gazdasági érdekképviseleti szervezetek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva