Hírek

2009.03.23. 09:50

Nadal lemosta Murrayt a döntőben

Rafa Nadal világelsőhöz méltó játékkal megnyerte a 4.5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tenisztorna döntőjét.

BAMA

Nadal a brit Murray ellen meccselt a fináléban, és a brit teniszező formája (valamint Federer elleni győzelme) alapján arra lehetett számítani, hogy a spanyol sztárnak igencsak meg kell majd izzadnia a sikerért. Nadal azonban rácáfolt a várakozásokra, "örömteniszt" bemutatva gyakorlatilag lemosta a pályáról ellenfelét.

Nadal az első szettben mindössze egy gémet engedélyezett a britnek, aki eddigi leggyengébb teljesítményével rukkolt elő, igaz, ehhez kellett az is, hogy ilyen erős kihívóra akadjon, mint a spanyol. A második játszma már szorosabban indult, 2:2-nél úgy tűnt, izgalmas lehet a folytatás is, itt azonban Nadal begyújtotta a rakétákat, és zsinórban négy gémet nyerve, összesen 1 óra 20 perc alatt  legyőzte riválisát. A világelső az elmúlt két évben döntőt játszott Indian Wellsben, tavaly azonban kikapott a fináléban, így sikerével 2007 után másodszor lett bajnok az amerikai tornán, ezzel tovább növeli előnyét a világranglista élén.

Nadal (spanyol, 1.)– Murray (brit, 4.) 6:1, 6:2

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva