Hírek

2009.03.07. 19:56

Nagy erőkkel kutatnak az öthetes csecsemő után

A tiszai vízi rendészet járőrei és egy speciális mentőkutyás különítmény is részt vesz annak az öthetes csecsemőnek a keresésében, aki pénteken eddig tisztázatlan körülmények között tűnt egy Tiszabőről - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

MTI

Szabó Zita elmondta, jelenleg is mintegy ötven-hatvan fő vesz részt a kutatásban. Köztük a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi dolgozói mellett a törökszentmiklósi kapitányság bűnügyi és közrendvédelmi állománya, az Életjel Mentőcsoport kutyás különítménye, önkéntes falu- és városőrök, valamint a tiszai vízi rendészet járőrei. Előbbiek a családi ház közvetlen környezetét és a községet, a vízirendőrök a folyó egy szakaszát és az árteret fésülik át.

A gyermek felkutatására pénteken országos körözést is kiadtak, melynek kapcsán a térségben közúti ellenőrzést is végez a rendőrség - közölte a szóvivő. Szabó Zita hangsúlyozta: az öthetes, korának megfelelő fejlettségű, körülbelül 3,25 kilogramm testsúlyú és negyvenkilenc centiméter testhosszú leány csecsemő eltűnésének körülményeire és okaira vonatkozóan a hatóságok még nem rendelkeznek pontos információkkal.

Jelenleg is több szálon fut a nyomozás, tart az adatgyűjtés, illetve a tanúk felkutatása és kihallgatása is - fogalmazott. Pillanatnyilag kiskorú lakhelyének megváltoztatása miatt ismeretlen tettes ellen folytatnak eljárást - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva