Hírek

2009.03.08. 10:17

Obamát is elérte az amerikai elnökök végzete: őszülni kezdett

„Hát ez nem tartott sokáig, csak 44 napja végzi munkáját és Obama elnök máris őszül" - írja a New York Times, megjegyezve, hogy ez a változás a Fehér Ház korábbi lakóit is elérte.

AS Network

Bill Clinton fején még felerészben barna haj volt hivatalba lépésekor, két év elteltével viszont már olyan volt, mint egy ezüstróka. George W. Bush fekete-fehér haja pedig mintha egyik pillanatról a másikra fehéredett volna ki teljesen.

Azt az interneten terjedő szóbeszédet, hogy Obama festi a haját, hol sötétebbre, hol világosabbra, ha fiatalosabbnak vagy éppen korosabbnak akar látszani, fodrásza, Zariff cáfolja. Állítása szerint az elnök hajszíne 100 százalékosan természetes.

A halántékánál felfedezhető világosabb hajfelületek mindenesetre azt bizonyítják, hogy a 47 éves Obamán is nyomot hagynak az elnökség fizikai és pszichológiai megpróbáltatásai, jóllehet olyan ember benyomását kelti, aki remekül kezeli a feszültségeket.

Pszichológusok szerint a stressz felgyorsíthatja az őszülés folyamatát. Obama – aki nagyjából kéthetente vágatja haját, amelyet mindig tövig nyírat – egyszer beszélt újságíróknak arról, hogy őszül. A virginiai Augustban rendezett tavaly nyári választási gyűlésen azt mondta: 19 hónapja kampányol, és az embereknek már feltűnik, hogy több az ősz hajszála, mint amikor belevágott a küzdelembe. A gazdasági válság, a két háború és más feszültséget jelentő tényezők miatt valószínűleg napról napra mind törődöttebb arc néz szembe vele, amikor reggelente tükörbe pillant - írta a lap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva