Hírek

2009.03.26. 11:20

Oroszország örül a cseh kormány bukásának

Mirek Topolanek miniszterelnök kényszerű lemondása után azok a pártok kerülhetnek hatalomra, "amelyek messze jobb szomszédi viszonyt ápolnak Oroszországgal,mint a Topolanek-kormány"

VGO

Mirek Topolanek miniszterelnök kényszerű lemondása után azok a pártok kerülhetnek hatalomra, "amelyek messze jobb szomszédi viszonyt  ápolnak Oroszországgal,mint a Topolanek-kormány" - idézte a Die Presse című befolyásos bécsi lap Dmitrij Rogozint, Oroszország NATO nagykövetét, aki a Vesztyi orosz tévének nyilatkozott.

"Azok, akik a Topolanek-kormánygt lemondásra kényszeritették, szigorúan ellenzik amerikai radar-állomás létesitését Csehországban" - jelentette ki Rogozin.

A Die Presse emlékeztetett arra, hogy Moszkva minden eszközzel védekezik az amerikai rakétapajzs létesitésével szemben, amelyet Prágától délre állítanának fel. Rogozin örömét fejezte ki afelett, hogy Csehországban és Lengyelországban az amerikai rakétapajzs most már "gyakorlatilag leküzdhetetlen akadályokkal" szembesül".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva