Hírek

2009.03.04. 11:14

Semjén: A családok is mehessenek csődbe!

A magyar szociális rendszer nem készült még fel arra, hogyan segítsen a fizetésképtelenségbe sodródott családokon – írja Semjén Zsolt a Népszabadságban Bagdy Gábor KDNP-s képviselőtársával közösen írt cikkében.

Forrás: Népszabadság

Az utóbbi időben egyre gyakoribbak a rossz hírek, a családok számláikat, hiteleiket nem tudják időben kifizetni, és szorult helyzetükben végső megoldásként legális vagy illegális uzsorakölcsönt vesznek fel. Mivel az uzsorakölcsön hatalmas kamatát sem tudják fizetni, előbb-utóbb földönfutókká válnak. Fájdalmas hír volt, hogy a téli fűtési költségekre tavaly felvett kölcsönt az idén már a kilakoltatás követte. Szomorú és felháborító, hogy egyre többen élősködnek és gazdagodnak mások nyomorúságán – írja a KDNP elnöke és fővárosi frakcióvezetője a Népszabadságban.

A pénz- és hitelpiaci válság Magyarországon az embereket mindennapi életük számos területén sodorta válságba. Mindezekkel szemben Gyurcsány Ferenc és kisebbségi kormánya tehetetlen. A válság hatásai még csak részben láthatók, de már most is félelmetesek. Ennek a kormánynak mérhetetlenül nagy az adóssága: alapvetően szükséges intézkedések sorát mulasztotta el meghozni.

Ma - írja Semjén és Bagdy - kiáltó társadalmi igény van a családi csődeljárásra; az emberek, a családok fizetésképtelensége esetén irányadó törvényi rendelkezésekre. Teljesen új, több pilléren nyugvó intézményrendszer felállítására lesz szükség, mely az együttműködésen, az összefogáson alapul; s melynek három olyan új szereplője van, amely a megváltozott körülményekhez igazodva a válsághelyzetbe jutott családok mellé áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva