Hírek

2009.03.30. 22:59

Szávay kikapott Azarenkától

A 25. helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában vereséget szenvedett hétfőn a 11. helyen rangsorolt fehérorosz Viktorija Azarenkától a Miamiban zajló, 9 millió dollár összdíjazású, keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében.

MTI

 A viadal honlapja szerint az összecsapás 1 óra 10 percig tartott. A nyitó játszmában Szávay azonnal 2:0-ás előnyhöz jutott, ám a folytatás már nem sikerült: sorozatban hat (!) gémet vesztett, s ezzel riválisa - és volt páros partnere - jutott előnyhöz.

A második, egyben utolsó játszmában a magyar játékos csak 1:1-ig tudta tartani a lépést Azarenkával, aki 4:1-es vezetést szerzett. Ezt követően Szávay szárnyalni kezdett, sorozatban három játékot nyert (4:4), sőt a saját adogatásánál 30-0 volt a javára. Ezzel azonban ismét elfogyott a tudomány, ellenfele újra brékelt és már a meccsért szerválhatott.

 Azarenka gyorsan két mérkőzéslabdához jutott, Szávay mindkettőt hárította, majd óriási bravúrral két további meccslabdát is kivédett, az ötödikkel azonban már nem tudott megbirkózni. A magyar játékos két hete az Indian Wells-i tornán szintén a nyolcaddöntőig jutott, ahol a lengyel Agnieszka Radwanskától kapott ki.

Eredmény, női egyes, nyolcaddöntő:
V. Azarenka (fehérorosz, 11.)-SZÁVAY ÁGNES (25.) 6:2, 6:4

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva