Hírek

2009.03.04. 20:49

Tatárszentgyörgy: a rendőrség belső vizsgálatának megállapításai nem kielégítőek

Bepanaszolta a rendőrséget Mohácsi Viktória, mert álláspontja szerint a rendőrség belső vizsgálatának megállapításai nem kielégítőek a tatárszentgyörgyi gyilkosságok ügyében.

AS Network

„Azzal kellett szembesülnöm, hogy a cselekményt kezdetben balesetnek kívánták beállítani, a helybéliektől el sem fogadták az egyértelműen szándékos emberölésre utaló bizonyítékokat, söréteket, a meggyilkolt gyermek véres, átlyuggatott ruházatát” – olvasható az SZDSZ-es európai parlamenti képviselő közleményében.
Szerinte az elkövetők forró nyomon üldözése helyett a rendőrség számos esetben fontosabbnak tartotta az azonnali sajtónyilatkozatokat, amelyekben sürgősen kizárták a rasszista indítékot.

Mohácsi Viktória amúgy bocsánatot kért a meggyilkolt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma ügyében tett kijelentéséért. Az EP-képviselő a köztévé egyik műsorában azt mondta: „azért történt a bűncselekmény, mert cigányozott Cozma feltehetőleg, vagy nem tudom, ott mi volt a motiváció, de ott egy diszkóverekedés történt”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva