Hírek

2009.03.02. 12:10

Tízmilliót szántak a polgármester házának felgyújtására

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségtől a kemma.hu megtudta: Meggyes Tamás esztergomi polgármester és országgyűlési képviselő házának, autójának felgyújtására tízmillió forintot is szánt volna az elsőrendű vádlott.

BAMA

A heted- és nyolcadrendű vádlottak kétszázezer, a hatodrendű pedig százezer forintért vállalták a gyújtogatást, amelyet tavaly áprilisban végre is hajtottak.

Az esztergomi polgármester, Meggyes Tamás ellen elkövetett bűncselekményekkel nyolc embert vádolnak. Az elsőrendű vádlott vállalkozóként és magánszemélyként is konfliktusba keveredett a polgármesterrel. Bosszúból megbízta a másod- és harmadrendű vádlottakat, hogy tízmillióért szervezzék meg a gyújtogatást. Ők ezzel megbízták a negyedrendűt.

Március 30-án a nyolcadrendű vádlott megfúrta a ház ablakkeretét, hogy benzint fecskendezzen be, de ez nem sikerült. A negyedrendű vádlott ezután régi ismerősét, az ötödrendű vádlottat is beszervezte, aki bevonta a hatodrendű vádlottat százezer forintért.

A gyors nyomozás után gyorsan vádat emeltünk. Bízunk benne, a bíróság is hamarosan kitűzi a tárgyalást - mondta a megyei a főügyészhelyettes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva