Hírek

2009.03.04. 14:16

Több mint ötvenmillió forintos hitelcsalás Borsodban

Több mint 50 millió forintnyi kárt okoztak azok a sajószentpéteri csalók, akikkel szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytatott eljárást.

Forrás: MTI

A vádemelési javaslattal befejezett ügyben csalás, sikkasztás, hitelsértés és magánokirat-hamisítás miatt 29 gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség - tájékoztatta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Dobi Tamás közölte: a vizsgálat alapjául szolgáló információk szerint egy használt gépkocsik kereskedelmével foglalkozó sajószentpéteri cég vezetői és társaik valótlan tartalmú szerződéseket kötöttek úgy, hogy az autók valós áránál magasabb vételárat szerepeltettek a hitelkérelemben.

A színlelt ügyletek valódi célja az volt, hogy a gyanúsítottak a hitelként folyósított összeget megszerezzék, azonban a finanszírozó pénzintézetnek a hitelt egyáltalán nem, vagy csak néhány részlet erejéig törlesztették. A nyomozás során a rendőrök az alapüggyel további nyolc ügyet egyesítettek, így az eljárás során 28 sértett - lízingcégek, pénzintézetek - sérelmére nyertek bizonyítást különféle bűncselekmények - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva