Hírek

2009.03.02. 11:44

Turizmusfejlesztés Tatabányán

Öt település részvételével alakult meg a Tatabánya és Környéke Turisztikai Egyesület. A szervezet feladata többek között összehangolni az önkormányzatok és vállalkozók turisztikai tevékenységét.

MTI

Az egyesület rendezvényeket szervez, képviseli a vállalkozások érdekeit, információs irodát működtet és díjmentesen közvetíti a turisztikai szolgáltatásokat. Tatabánya mellett Szomor, Vértessomló, Várgesztes és Vértesszőlős is a szervezet alapítója. "Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetként infrastruktúra kialakítására (erre maximum harmincötmillió forint támogatás kapható), valamint a működési költségek és rendezvények támogatására akarunk pályázni" - közölte Südi Szabolcs, az egyesület elnöke.

Tatabánya önkormányzata idegenforgalmi adóbevételéből támogatja az egyesületet, melynek összegéről a közgyűlés dönt - mondta el Lévai Ferenc, szocialista alpolgármester.

Az alakuló ülésen ötvenöten csatlakoztak az egyesülethez, és szavaztak a vezetőkről. Az egyesület szervezői közül ketten kerültek be az öttagú választmányba. Az egyesülethez a huszonhét fős tatabányai képviselőtestületből hatan (egy független és öt fideszes képviselő) magánemberként csatlakozott.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva