Hírek

2009.04.09. 17:46

A család mestersége: kábítószer-terjesztés

Székesfehérváron egy kábítószer-terjesztő családot füleltek le a rendőrök. A nyomozók rajtaütésszerűen fogták el a családtagokat, valamint a velük kapcsolatban álló fogyasztókat is. Tizenegy embert tartóztattak le.

police.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság több hónapja folytat kábítószerrel visszaélés miatt büntetőeljárást egy 44 éves fehérvári férfi ellen - idézi fel az esetet a police.hu. A nyomozás során kiderült, a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi szinte egész családja érintett a kábítószer-kereskedelemmel.

Éppen ezért több mint harminc rendőr kábítószer-kereső kutyák segítségével egyszerre tíz helyszínen tartott házkutatást kedden hajnalban. Terhelő adatok merültek fel a férfi 27 éves feleségére, 41 éves sógorára, 30 éves sógornőjére, valamint 52 éves anyósára is. A rendőrök eljutottak ahhoz a 30 éves férfihez is, akitől a család a különböző drogokat átvette.

A házkutatások céljai lakások, házak, garázsok, autók voltak, valamint egy fehérvári szexshopnak – ami a mama tulajdonában van. A mama táskájából a kutatás során 21 darab kétes eredetű tabletta került elő, míg lánya lakásában 50 darab hasonló anyagot találtak a nyomozók. Több helyen tablettadarabok, illetve olyan eszközök kerültek lefoglalásra, amiket fogyasztók kábítószer fogyasztása során használnak. Szakértői vizsgálat tárgya, hogy milyen hatóanyag volt a lefoglalt tablettákban, illetve tárgyakon.

A családi drogvállalkozás több, mint egy éve „üzemelt”. A terjesztőtől legutóbb a família 1000 szem extasy-t vett át, majd adott tovább. A családtagokon kívül elfogásra került további hat személy, akik fogyasztók voltak. Azonban nem zárható ki, hogy további személyek kerülnek a rendőrség látókörébe a üggyel kapcsolatban.             

A Székesfehérvári Városi Bíróságon ma kora délután volt három családtag meghallgatása. A bíró mind a mamát, mind a vejét, mind pedig a családdal kapcsolatot tartó fő terjesztőt előzetes letartóztatásba helyezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva