Hírek

2009.04.06. 17:59

A házibuliban szórakozó fiatalok terítették le a gyáva rablókat

Egy 21 éves lányra, aki barátaival együtt szórakozott Móron egy házibuliban, akkor támadtak rá, amikor kiment az udvarra telefonálni. A rárontó három támadó előbb a földre rántotta, majd több alkalommal fejét a földbe verték, megrugdosták. Az elkobzott értékekkel azonban messzire nem jutottak, ugyanis a házibuli fiútagjai utánukeredtek.

police.hu

A rablók, miközben bántalmazták a lányt, kitépték kezéből telefonját és letépték a válláról a táskáját - írja a police.hu. Eközben a lány segítségért kiáltott, amita házibuliban szórakozó fiatalok meg is hallottak. Kirohantak az épületből, majd a menekülő támadók után futottak. Kettőt közülük hamarosan utol is értek és el is kaptak.

A fiatalok eközben értesítették a rendőrséget is; a járőrök kiérkezéséig sikerült visszatartaniuk a 17 éves kálozi és 19 éves soponyai bántalmazót. A harmadik támadónak sikerült autóval elmenekülnie, de nem jutott azonban messzire. A megadott típus alapján Soponya külterületén a rendőrök feltartóztatták az Audi A6-ost és a benne ülő 17 éves soponyai lakos fiatal férfit. Az autóban rajta kívül két fiatal lány is tartózkodott.

A megvert fiatal lányhoz mentőt hívtak. Sérülése a brutális bántalmazás ellenére nyolc napon belül gyógyuló, ugyanakkor a fejet ért ütések miatt megfigyelésre a székesfehérvári Szent György Kórházba szállították.

A támadók menekülés közben eldobálták a felsőruházatukat, hogy ne legyenek felismerhetők, de ennek ellenére nem volt kétséges, hogy ők a bántalmazók. Gyanúsítottként hallgatták ki mindhármukat.

A megindított eljárásban az is kiderült, hogy a három fiatal egy hónapja hasonló módszerrel elkövetett rablást követően kapott vérszemet. Március 7-én szintén Móron támadtak meg két fiatal lányt. Az akkor elrabolt táskákat egy úrhidai lakos bejelentése nyomán a sárpentelei parkerdőben találták meg a nyomozók. Akkor még nem lehetett sejteni, hogy a támadók ismét akcióba lendülnek és ismét Mórra mennek, mondván, ott nem ismerik őket, kisebb a lebukás veszélye. Az első esetben 50 00 forint és két mobiltelefon volt a zsákmányuk.

Három rendbeli, csoportosan elkövetett rablás bűntett ügyében megtörtént a három személy gyanúsítása. Bűnügyi őrizetbe vették őket a móri nyomozók. Előzetes letartóztatásba helyezésükről kedden dönt a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva