Hírek

2009.04.09. 14:27

A Honfoglaló játék meghódítja Szerbiát? - Koszovó benne marad

Szerbiában is útnak indítja népszerű internetes játékát a CEMP. A Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt-nek nem ez lesz az első szerb vállalkozása, az általuk tulajdonolt burek.co.yu például az egyik legnépszerűbb fórum az országban.

VGO

A Honfoglaló egy stratégiával ötvözött internetes kvízjáték, amely 2002. szeptemberében indult hódító útjára. Jelenleg 620.000 regisztrált játékosa, és napi átlagban - külföldi és belföldi összesített adatok alapján - 60.000 egyedi látogatója van. Az Index.hu Zrt.-t is tulajdonló Nobilis Kristóf - Spéder Zoltán vezette Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt. 2008. márciusában vásárolta meg a portált, és most Szerbiába is kiviszik az ötletet.

Vasziliy Miklós a cégcsoport vezérigazgató helyettese elmondta, a felhasználók közt alighanem kapós régi Jugoszlávia térkép helyett a játéktér a jelenlegi Szerbia területét formázza majd, Koszovó függetlenségét azonban üzleti megfontolásokból figyelmen kívül kellett hagyniuk.

„Mivel a Szerbek a mai napig nem fogadják el Koszovót függetlennek, nem lett volna szerencsés Koszovót lehagyni a térképről” – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva