Hírek

2009.04.15. 07:41

Bajnai kormányában Gyurcsány-bébik is vannak - Három érdeklődési kör

Legalább két kormány és legalább három érdekkör található meg a jelenlegi kabinetben, amelyben jelen vannak az úgynevezett Gyurcsány-bébik is - véli a Vision Consulting igazgatója.

InfoRádió

Kentaur kormánynak nevezte az új kabinetet Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. Ahogy az elemző elmondta, legalább két kormány és három érdekkör jelenik meg a tagok összetételében.

A politikai kommunikáció és a válságkezelő szempontok azt indokolták, hogy legyen egy erős, el nem kötelezetett, pártokhoz nem kötődő része a kabinetnek, akik a kulcspozíciókat, a pénzügyi vagy a gazdasági tárcát kapják meg. Az előbbi posztra Oszkó Péter, a Deloitte vezérigazgatója kerül, míg az utóbbira Vahl Tamás, a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke. Török Gábor rámutatott: az új miniszterelnök olyan embereket válogatott ide, akik meg tudják jeleníteni az üzleti élet arculatát.

De helyet kaptak olyan emberek is a Bajnai-kormányban, akik már az előzőben is benne voltak, és akik az MSZP vezérkarához tartoznak, például Szekeres Imre vagy Kiss Péter. Ők a Gyurcsány Ferenc előtti szocialista pártot jelenítik meg.

A harmadik érdekkört az elemző szerint az úgynevezett Gyurcsány-bébik alkotják, például Ficsor Ádám, aki a korábbi miniszterelnök kabinetfőnöke volt, vagy Molnár Csaba, akit szintén Gyurcsány Ferenc ültetett elsőként miniszteri székbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva