Hírek

2009.04.27. 13:37

Danubius Hotels: nincs osztalék, csökkenő forgalom

Nem fizet osztalékot a Danubius Hotels Nyrt. a 2008. év után, erről döntöttek a részvényesek hétfőn az éves rendes közgyűlésen. A plénumon jóváhagyták a 2009. évre szóló üzletpolitikai célkitűzésekről szóló beszámolót, ami üzemi szinten a múlt évi 1,4 milliárd forint körüli konszolidált nyereséggel számol.

MTI Eco

A társaság magyar számvitel szerinti, nem konszolidált vesztesége 165 millió forint volt 2008-ban, szemben az egy évvel korábbi 866 millió forint nyereséggel. Az egy részvényre jutó veszteség így 52 forint volt. A nemzetközi számvitel szerinti (IRFS) konszolidált veszteség elérte a 352 millió forintot, míg egy évvel korábban 1,4 milliárd forint volt a nyereség. A veszteség döntően a hitelek forintban történt átértékelése miatt keletkezett.

Deák Imre, a szállodatársaság vezérigazgatója elmondta, hogy az üzemi szintű profit szinten tartását egyszeri tételek nélkül tervezték. Hozzáfűzte: a cég 2009-ben két százalékos forgalomcsökkenésre számít, de a gazdasági válság miatt nehéz a tervezés. Euróban az árak megtartása a cél. A tervek készítésekor négy százalékos inflációval számolt a menedzsment, és az energia költségek 8-9 százalékos emelkedését vette alapul. A társaság 2009-ben jelentős létszámleépítésre kényszerül - közölte a vezérigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva