Hírek

2009.04.21. 16:11

Elszámoltak: Hetedére csökkent az amerikai segélyalap

Timothy Geithner közlése szerint "legalább 109,6 milliárd dollár" maradt a Kongresszus által még a Bush-kormány idején megszavazott pénzügyi segélycsomagból.

AFP - VGO

A Kongresszus ellenőrzőbizottságának küldött levél szerint a 109,6 milliárd dollárnyi rendelkezésre álló forrás mellett 25 milliárd dollárt fizetnek vissza a következő év folyamán a bankok a nekik eddig kiutalt pénzekből – írja az AFP.

Összesen tehát 134,6 milliárd dollár maradt a 700 milliárdos TARP segélycsomagból. A beszámoló leszögezi: 355,4 milliárd dollár sorsáról még a Bush-kormány idejében megszületett a döntés, beleértve az AIG, a Citigroup és a Bank of America megsegítését.

Elizabeth Warren, a vizsgálóbizottság vezetője leszögezte: a csomag elosztásának hatékonyságát jelenleg elemzik, de a közhangulat erősen a TARP ellen irányul. Mint fogalmazott, az elégedetlenség oka, hogy az emberek azt látják: adó dollárjaikat nem a gazdaság felélénkítésére vagy a családok segélyezésére, hanem prémiumokra és golftúrákra költik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva