Hírek

2009.04.01. 10:18

Gyurcsány mondatai kiakasztották a főügyészt

Kapunk egy bejelentést vagy észlelünk valamilyen jogsértést, és nyomozni kezdünk. Majd, ha az ügyész már meggyőződött a terhelt bűnösségéről, vádat emel, a bíróság pedig ítéletet hoz. Ilyen egyszerű ez. Nincs itt semmiféle politika - szögezte le Kovács Tamás legfőbb ügyész az őt és az ügyészi szervezetet ért támadásokra reagálva.

Népszabadság

Nem mondhatok mást, mint hogy gyomorba vágó mondatok ezek, de nemcsak ez hangzott el, hanem az is, hogy "a Harmadik Magyar Köztársaság demokratikus normalitását veszélyezteti", hogy az ügyészség menti a "Fideszhez kötődő disznóságokat" - írja a Világgazdaság Online. 

Az ügyészség munkájáról is bárki véleményt mondhat, de ilyen súlyos vádakat csak az fogalmazzon meg, aki bizonyítani is tudja, amit állít – mondta a Népszabadságnak Kovács Tamás.

A legfőbb ügyész emlékeztetett arra, hogy korábban egy másik politikus, aki úgy fogalmazott, hogy "az ügyészség nem bűnüldözést folytat, hanem bűnpártolásnak látszó módon foglal állást különböző ügyekben", a bíróság előtt nem tudta alátámasztani a véleményét, ezért el is marasztalták.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva