Hírek

2009.04.03. 12:18

Halálbüntetés azoknak, akik izraelieknek adnak el földet Jeruzsálemben

A Palesztin Hatóság újból figyelmeztetett: ne adjanak el földet, lakást, ingatlanokat zsidóknak. A közlés szerint hazaárulás miatt indítanak eljárást azok ellen, akik megszegik ezt a szabályt, ennek szankciója pedig halál.

The Jerusalem Post - VGO

A The Jerusalem Post szerint Tayseer Rajab Tamini sejk, a Palesztin Hatóság főbírája adta ki a legújabb figyelmeztetést, mely szerint hazaárulásért fogják perbe azokat, akik izraelieknek adnak el földet.

A közlés válasz azokra a lapjelentésekre, melyek szerint egy amerikai üzletember a jeruzsálemi Olajfák hegyén földingatlant vásárolt palesztinoktól. A tilalom azokra az ingatlanszakmában dolgozókra, ügynökökre is vonatkozik, akik ilyen adás-vételi szerződések létrehozásában közreműködnek. Tamini emellett tiltja az ingatlanok bérbeadását is, mivel szerinte az morális, politikai és biztonsági veszélyt jelenthet.

A főbíró úgy vélte, a lépésre szükség van, ezzel kell ugyanis ellensúlyozni az izraeli kormány tevékenységét, amellyel megpróbálja kiszorítani Jeruzsálemből az arab lakosokat. "Jeruzsálem városa a palesztinok politikai és spirituális fővárosa. A zsidóknak nincsenek jogaik Jeruzsálemben, ez egy megszállt város, úgy, mint a többi, 1967 után elfoglalt terület" – mondta Tamini.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva