Hírek

2009.04.02. 10:08

Kisteleki: még öt pont kell a második helyhez

Kisteleki István szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak a hátralévő négy világbajnoki selejtezőn négy vagy öt pontot kell gyűjtenie ahhoz, hogy megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet a csoportban.

MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Napkelte csütörtöki adásában elmondta, a Málta elleni 3-0-ás győzelem után "átszámolta" az összes hátralévő meccset, s arra a következtetésre jutott, ha a portugálok és a svédek elleni két hazai találkozón négy pontot szerez a csapat, "akkor nem nagyon tudjuk elkerülni azt", hogy második helyen végezzünk a csoportban.

"Öt ponttal, nagy valószínűséggel négy, de biztonságosabban öt ponttal megelőzünk vezető országokat a világban" - fogalmazott Kisteleki, hozzátéve: az sem elképzelhetetlen, hogy az utolsó mérkőzésen, Dániában ki-ki mérkőzésre kerül sor a hazaiakkal, s amelyik válogatott nyer, az lesz a csoportelső, egyben automatikusan vb-résztvevő.

Kisteleki jelezte, Erwin Koeman szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy a csapat jelen helyzetében a svédeknek és a portugáloknak győzniük kell Budapesten, s ez új helyzetet jelent. A magyar labdarúgó-válogatott a máltaiak elleni, szerdai 3-0-ás sikerével bebiztosította, hogy a júniusi fordulókat követően - amikor szabadnapos lesz - is biztosan a második helyen áll majd.

A csoport harmadik helyét elfoglaló portugálokkal szemben a vesztett pontok tekintetében négy, a negyedik svédekkel szemben pedig egy pont az előnye Erwin Koeman együttesének.

A nyári körben a svédek és a dánok egymással találkoznak, a magyarok szempontjából így egy esetleges döntetlen lenne a legjobb eredmény, ráadásul szeptemberben a magyar-svéd mérkőzéssel párhuzamosan dán-portugál rangadót rendeznek, amelyen szintén pontot rabolhatnak egymástól a riválisok.

A csoport állása:
1. Dánia 5 4 1 - 12- 2 13 pont
2. MAGYARORSZÁG 6 4 1 1 8- 2 13
3. Portugália 5 1 3 1 6- 3 6
4. Svédország 4 1 3 - 2- 1 6
5. Albánia 7 1 3 3 3- 6 6
6. Málta 7 - 1 6 0-17 1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva