Hírek

2009.04.14. 10:45

Kuba és Amerika - Több korlát leomlott

Barack Obama amerikai elnök több utazási korlátozást feloldott, ezzel lehetővé válik a kubai amerikaiaknak, hogy szabadabban utazhassanak szülőföldjükre - közölte Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője.

BBC News - VGO

A szabad utazáson kívül az Egyesült Államokban élő kubaiak több pénzt küldhetnek a szigeten maradt családjuknak – jelenti a BBC. Szintén érvényét veszti az az amerikai távközlési vállalatokra vonatkozó rendelkezés, mely megtiltotta a cégeknek, hogy Kubában működjenek- tette hozzá a szóvivő.

Ez a lépés megnyithatja az információáramlást a kubaiak felé. "Az elnök nagyobb szabadságot szeretne biztosítani a kubaiaknak" – szögezte le a Fehér Ház szóvivője, ugyanakkor kérdéses, hogy a kubai kormány hogy reagál majd az amerikai nyitásra.

Barack Obama a héten Trinidadban találkozik a régió vezetőivel és jelezte: kész arra, hogy tárgyalásokat folytasson Havannával. Ugyanakkor kiemelte: elődeihez hasonlóan csak akkor fontolja meg az embargó feloldását, ha a kommunista kormányzat jelentős lépéseket tesz a demokratizálódás felé és az országban szabad választásokat tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva