Hírek

2009.04.22. 00:00

Megmaradhatnak az üdülési csekkek, étkezési jegyek

Szigorítaná a kormány az utazási kedvezmények szabályozását, ezeket a könnyítéseket ugyanis jelenleg 6-7 millió ember veszi igénybe, évente 106 milliárd forintos tehertételt okozva ezzel a költségvetésnek. A jövőben a kedvezmények csak a valóban rászorulóknak járnának. Többek között ez az új elem került elő tegnap a kormány készülő adócsomagjából.

VG

Erről a T. Házban tegnap folytatták le a részletes vitát, ahol Oszkó Péter pénzügyminiszter hangsúlyozta: el kell választani az azonnali válságkezelő lépéseket a több évre szóló adószerkezeti átalakítási törekvésektől. Az új kormány által készített és a napokban az Országgyűlés elé kerülő adómódosítások ezért kizárólag a 2009-es évre lesznek hatással. Néhány héten belül azonban a 2010-re és a későbbi évekre szóló adójogszabály-módosításokat is a parlament elé kívánja terjeszteni a kabinet, annak érdekében, hogy ezeket a javaslatokat még a tavaszi ülésszakban el lehessen fogadni – tette hozzá.

Nő ugyanakkor annak az esélye, hogy a jövőben is megmaradnak az üdülési csekkek és étkezési jegyek, mégpedig a jelenlegi feltételek mellett. A tegnapi általános vitában több MSZP-s képviselő is fontosnak nevezte e juttatások megőrzését, igaz, a felhasználási kör szűkítését már elfogadhatónak nevezték. Az idén biztosan nem kerül sor a cafeteria-rendszerrel kapcsolatos szigorításokra – jelezte tegnap Oszkó Péter is. Szintén jó hír, hogy a családi pótlék az idén mégsem lesz adóalapot növelő, nem adózó járandóság, és a hírek szerint bővülhet a 18 százalékos áfakulcs alá tartozó élelmiszerek köre is.

A Világgazdaság cikke teljes terjedelemben itt olvasható

Többek között ez az új elem került elő tegnap a kormány készülő adócsomagjából. VG -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva