Hírek

2009.04.29. 18:55

Obama első száz napja: így értékelik Amerikában

Obama elnöksége folyamatosan a média középpontjában volt: elnöksége első 50 napján több hír szólt róla, mint George W. Bush-ról és Bill Clinton-ról együttvéve a beiktatás utáni hetekben. Obama ma értékeli első száz napját - ebből az alkalomból is rengeteg cikk látott napvilágot.

MTI - hirado.hu

A The New York Times terjedelmes cikkében erős kezdésként jellemezte az Obama-elnökség első 14 hetét. Az újság szerint a Fehér Ház új lakója sikerrel kezelte azokat a kudarcokat és fenyegetéseket, amelyeket elődje, George Bush hátrahagyott.

A lap kiemelte, hogy Obama igyekszik helyreállítani az ország megtépázott hírnevét. Nem hagyta, hogy törekvéseit letörje a nemzedékek óta legmélyebb recesszió, hozzáfogott az egészségügy reformjához és a klímaváltozás veszélyének kezeléséhez - írja az MTI alapján hirado.hu.

A legnagyobb példányszámú napilap, a USA Today értékelése szerint Obama egyértelmű eredményt ért el a gazdasági válság kezelésében és Amerika nemzetközi hírnevének javításában. Az újság szerint megállapítható: Obama bebizonyította, képes az ország irányítására válságban.

A The Wall Street Journal arról írt, bár nem ért egyet az elnök legtöbb elképzelésével, hűvös magabiztossága javított a közhangulaton a Bush-évek keserűsége után. Obamát lehet kedvelni, nyitottnak tűnik, aki meghallgatja mások véleményét is, holott valójában nem az. Egyben megállapították: Obama népszerűbb, mint politikája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva