Hírek

2009.04.04. 12:06

Soros és az OTP: a Fidesz vizsgálóbizottságot akar

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz a Soros-cég tavaly októberi, az OTP-t ért tőzsdei támadása miatt - jelentette be Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője szombaton Budapesten.

MTI - inforadio.hu

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vizsgálatának eredménye szerint a Soros Fund Management állt az OTP elleni, tavaly október 9-i tőzsdei támadások mögött. Ugyanebben az időszakban a magyar fizetőeszköz ellen is "összehangolt spekuláció folyt, ami a forint erős gyengülését eredményezte" - mutatott rá a fideszes politikus a sajtótájékoztatón.

A Soros-cégre a PSZÁF által kirótt pénzbírság "szükséges, de nem elégséges lépés volt", a Fidesz ezért hétfőn azt javasolja a parlamentnek, hogy az ügy további részleteinek tisztázása érdekében a legközelebbi ülésén fogadjon el egy országgyűlési határozatot a vizsgálóbizottság létrehozásáról - idézi a helyettes szóvivőt az inforadio.hu az MTI alapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva