Hírek

2009.04.29. 08:03

Szilvásy fizetése: egymillió-négyszázezer forint + prémium is jöhet hozzá

Győzködték, de miniszter nem akart maradni, az oktatási államtitkárságba pedig nem szívesen vágott volna bele Szilvásy György.

Népszabadság

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. főigazgatójaként mennyi a fizetése - kérdezte a Népszabadság Szilvásytól. "Ugyanazt a munkaszerződést kaptam, mint elődöm ezen a poszton, az alapfizetésem is ugyanannyi: egymillió-négyszázezer forint. Ehhez a társaság gazdálkodásának eredményességétől függő prémium is adódhat, mértékéről azonban még nincs döntés.

Arra a kérdésre, hogy miért kellett távoznia az elődjének, a politikus ezt mondta: Személyes okok miatt kérte a felmentését, korábban, mint ahogy az előző kormány feloszlott volna. A pozíció április 1. óta nem volt betöltve. Nem igaz tehát az a feltételezés, amit Balsai István fideszes képviselő sajtótájékoztatón fogalmazott meg, hogy "leszóltak" volna, hogy a Szilvásynak kell egy állás.

Hogy ki kérte fel a posztra, ezt mondta: Bajnai Gordon - az MSZP vezetésének támogatása mellett. A minisztérium koordinációs, szervezeti feladataival foglalkozó államtitkári posztjára hívtak. Hasonló munkát korábban közigazgatási államtitkárként már végeztem a tárca egyik elődjénél, így tudom, hogy mekkora felelősségről, milyen lehetőségekről van szó. Családi okok matt (tavalyelőtt fiam született) a feleségem is amellett volt, hogy most ne vágjak bele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva