Hírek

2009.04.26. 11:52

Talmácsi vezetett, de negyedik lett

A győzelmet a spanyol Alvaro Bautista (Aprilia) szerezte meg a japán Aojama Hirosi (Honda) és az olasz Mattia Pasini (Aprilia) előtt. A kategória másik magyarját, Tóth Imrét (Team Tóth Aprilia) a 13. helyen intették le.

MTI - Index

A Motegiben korábban kétszer is dobogós magyar remekült rajtolt el a 7. helyről, az első kanyarból harmadikként jött ki, bár kicsit meglökték a start után.

A 125 kcm-esek között 2007-ben világbajnok, 2005-ben és 2008-ban pedig bronzérmes Talmácsi nagyszerűen tartotta magát: feljött Aojama mögé másodiknak, sőt a vezetést is átvette, de csak rövid időre, mert a japán és a világbajnoki címvédő olasz Marco Simoncelli is eléje került.

14 körrel a vége előtt Simoncelli hibázott, kerékcserére kényszerült, így Talmácsi az ötödikről fellépett negyediknek. Hiába próbálta beérni az őt közben megelőző Pasinit, dobogóközeli helyezése remek teljesítmény, ami 13 világbajnoki pontot jelent számára.

<hirrdetes>Elöl a csatát Bautista nyerte, aki 6 körrel a vége előtt került Aojama elé, és érkezett a célba elsőként.

Talmácsinak második nagydíja volt ez a nagyobb kategóriában, két hete, Katarban, amikor először indult, 10. lett.

Tóth Imre - aki a vasárnap reggeli, esős szabadedzést megnyerte - a 20. rajthelyről indulva 13. lett, 3 vb-pontot kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva