Hírek

2009.04.07. 12:46

„Tíz percen múlt az életünk” - bosszút sejtenek a romák

Keddre virradóra felgyújtották a tatárszentgyörgyi cigány önkormányzat elnök-helyettesének házát. Szerencsére senki sem volt otthon. Az asszony szerint így álltak valakik bosszút rajta, amiért az előző, februári két ember halálát okozó gyújtogatást és lövöldözést „ nem hagyta eltussolni.”

VGO - Roma Sajtóközpont

„Tíz perccel felgyulladása előtt hagytam el a házamat az élettársammal, épp járőrőzni voltunk és épp csak hazaugrottunk” – mesélte a Roma Sajtóközpontnak az éjszakai tűz körülményeit a roma vezető - írta a Világgazdaság Online.

Horváth Lídia elmondta: amióta a februári tragikus esemény történt, amikor egy három gyerekes roma család házát gyújtották fel, és az apát és egy öt éves kisfiút agyonlőttek, a romák önkéntes járőrszolgálatot tartanak éjjelente a településen.

A roma vezető és élettársa most is szolgálatban volt, többekkel járták autókkal a települést, de senki nem látott semmit.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva