Hírek

2009.05.11. 16:22

A forint ingadozása miatt panaszkodnak a német cégek

Tíz megkérdezett német cég közül kilenc a gazdasági helyzet romlására számít hazánkban.

VG Online

A forint-árfolyam nagy kilengései és a politikai instabilitás miatt panaszkodnak a hazánkban ténykedő német vállalatok. Magyarország azonban a politikai vezetés hibái miatt leromlott gazdasági környezet dacára is vonzó helyszín maradt a viszonylag alacsony béreknek, a jól képzett munkaerőnek és az előnyös földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően – véli számos cégvezető.

Tíz megkérdezett német cég közül kilenc a gazdasági helyzet romlására számít hazánkban – derült ki a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) friss felméréséből. A Magyarország számára meghatározó jelentőségű befektetők szerint a „házilag” előállított itthoni válság, illetve az ehhez később „csatlakozott” globális recesszió együttes következményeként igen rosszak a konjunkturális kilátások. S ha mindez még nem lenne elég, a néhány hónapon belül euróként 230 és 310 forintos árfolyamok között ingadozó hazai fizetőeszköz is ad okot a fejtörésre az itteni termelésükhöz szükséges nyersanyagok egy részét importáló német vállalkozásoknak.

A cikket teljes terjedelmében elolvashatja a VG Online oldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva