Hírek

2009.05.13. 14:50

A Google nem tágít a StreetView-tól, inkább újrafotózza Japánt

A Google ezúttal Japánban került konfliktusba a jogvédőkkel. A vitát követően a keresőóriás kénytelen a StreetView-hoz készült teljes japán fotósorozatot újrakészíteni úgy, hogy a fényképezőgépet 40 centiméterrel lejjebb engedik.

Reuters - VG Online

A Google speciális autói járják a világot és a rájuk szerelt kamerákkal 360 fokos, panoráma felvételeket készítenek az utcákról. A fotótárból alakul ki a StreetView szolgáltatás, amelynek segítségével a program használói virtuálisan bebarangolhatják a városokat. A Google a projekt miatt már több országban konfliktusba került a jogvédőkkel, akik a magánélethez való jog megsértésével vádolják a céget.

Most Japánban keletkezett vita, amelynek végén a Google engedett és újrafotózza a teljes, tizenkét városból álló japán állományt, ezúttal 40 centiméterrel lejjebb engedve a kamerát – jelenti a Reuters. A keresőcég japán szóvivője szerint valóban akadtak aggodalmak a StreetView miatt, de a vállalat mindent megtett a körültekintő működés érdekében.

További részletek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva