Hírek

2009.05.31. 09:00

A hét első felének jó teljesítménye után bukott a BUX pénteken

Jól kezdte a hetet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető részvényindexe, a BUX, többször is felülteljesítő volt a régióban, péntekre azonban az elemzők szerint megmagyarázhatatlan módon szembefordult a nemzetközi trendekkel, és jelentős mértékben veszített értékéből.

MTI Eco

A BUX egy hét alatt 324,25 ponttal, 2,12 százalékkal csökkent, 14.937 ponton zárt pénteken. A megelőző héten jelentősen, 8,09 százalékkal emelkedett az index értéke, így az e heti csökkenés után akár egy korrekció is megkezdődhet a magyar börze piacán.

A BUX jelenleg több mint 22 százalékkal magasabban áll a múlt év végi 12.241 pontos értékénél, az idei mélypontjáról pedig - ami 9.461 pont volt március 12-én - közel 58 százalékot emelkedett. A hét első kereskedési napján alacsony forgalom mellett folytatódott az előző héten tapasztalt jó hangulat a Budapesti Értéktőzsdén.

A magyar börze felülteljesítő volt mind a régiót, mind a nyugat-európai piacokat tekintve. Hétfőn zárva tartott a nagy-britanniai illetve az amerikai tőzsde is, így ezek a piacok csak kedden tudták befolyásolni az európai börzék befektetőinek hangulatát. Kedden - hétfőhöz hasonlóan - az OTP és a Mol részvényeinek emelkedése mozgatta a BUX-ot, amely a nap végére ismét erősödni tudott, elsősorban az igen pozitív májusi amerikai fogyasztói bizalmi index miatt. Szerdán óriási forgalomban tovább emelkedett a BUX, elsősorban az OTP árfolyamának emelkedése hatására, amely a régiós bankpapírokat is túlszárnyalva teljesített a kereskedési napon.

További tőzsdei információkat itt talál

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva