Hírek

2009.05.25. 11:41

A magyar bankokat nem kell megmenteni?

A Pénzügyminisztérium szerint semmiféle újabb banktámogatásra nincs szükség Magyarországon

Népszava

A Fidesz azt állítja, hogy a Nemzetközi Valutaalappal kötött hitelszerződés módosított változatában egy újabb, mintegy 600 milliárd forintos bankmentő csomag szerepel. A Pénzügyminisztérium szerint semmiféle újabb banktámogatásra nincs szükség, s azt ígérik, minden dokumentumot nyilvánosságra hoznak. A megkérdezett szakértők a legfontosabbnak a pénzügyi rendszer működőképességét tartják, akár egy új bankmentő csomag árán - írta a Népszava Online.

"Semmiféle titkos tárgyalás nincs, minden dokumentum, amely az IMF-vizsgálatokkal kapcsolatban született, nyilvános vagy nyilvános lesz, miután a Nemzetközi Valutaalap igazgatósága június elején meghozza a döntését. Egyébként pedig semmiféle újabb banktámogatásra nincs szükség – jelentette ki a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke.

– A nemzetközi válság még tartósabb lehet a vártnál, ha a pénzügyi rendszert nem sikerül rendbe hozni. Az Egyesült Államokban most is újabb bankmentő akciókra készülnek, mert amíg nem tudnak a hitelintézetek kölcsönöket nyújtani, nem indulhat meg a gazdasági konszolidáció – fogalmazott Róna Péter közgazdász.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva