Hírek

2009.05.12. 12:02

A Magyar Természetvédők e-mailekkel bombáznák a Shellt

A Magyar Természetvédők Szövetsége - Föld Barátai Magyarország (MTVSZ) május 12-én nyílt levélben fordult a Shell vezetőihez, hogy szüntessék be a harmadik világban rendkívüli károkat okozó gázégetéseket.

VG Online

2009. május 26-án az Shell olajipari óriásvállalat bűnrészesként fog részt venni az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Bíróságán az emberi jogok megsértésének ügyében indított sorsdöntő tárgyaláson. A Shellnek számos komoly váddal kell szembenéznie, beleértve az egyik nigériai  katonai diktatúrával történő összeesküvést, amely Ken Saro-Wiwa és nyolc aktivista társa kivégzéséért felelős – fogalmaz az MTVSZ közleménye.

A májusi bírósági tárgyalások közeledtével a Magyar Természetvédők  Szövetsége és nemzetközi partnere, a Föld Barátai arra kívánják felhívni  a figyelmet, hogy az olajkitermelés során felszabaduló gázok elégetésével óriási mennyiségű mérgező füst kerül a levegőbe.

További részletek itt olvashatók: www.vg.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva