Hírek

2009.05.29. 14:59

A Vértesi Erőmű bezárását fontolgatja az MVM

A Magyar Villamos Művek megvizsgálta a 2100 dolgozót foglalkoztató Vértesi Erőmű (Vért) azonnali vagy novemberi bezárásának lehetőségét.

MTI Eco

A MVM csütörtöki közgyűlésén a bezárást egyelőre levették a napirendről, és kidolgozzák, milyen feltételekkel működtethető a Vért az eredetileg tervezett 2014-es határidőig - mondta el Keleti György, az MSZP oroszlányi országgyűlési képviselője az MTI-nek pénteken.

A Vértesi Erőmű a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) tulajdona. Az MVM tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közlése szerint "a Vértesi Erőmű Zrt. jövőbeni működésével kapcsolatban az MVM közgyűlése nem hozott végleges döntést azért, mert a lehetséges megoldások összetett gazdaság- és társadalompolitikai hatásait még vizsgálja az MVM tulajdonosa.

Az átmeneti időszakban az MVM a csoporton belüli vagyon-átcsoportosítással biztosítja a Vértesi Erőmű Zrt. finanszírozását. Keleti György ismertette, az erőmű idei üzleti tervében 720 ember elbocsátása és hatmilliárd forintos tőkeemelés szerepelt, azonban ehhez a tulajdonos MVM hozzájárulása kellett. Az MVM elé kerülő szakértői anyagban az azonnali jogutód nélküli megszűnés, vagy novemberig való működés szerepelt, nyolc milliárdos támogatás folyósítása mellett.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva