Hírek

2009.05.05. 10:57

Brutális mészárlás a lakodalomban - 44 halott!

Sokkoló támadás híre rázta meg Törökországot: maszkos támadák rontottak egy lakodalmas sokadalomba és válogatás nélkül mészárolni kezdték az ünneplőket.

VGO

Törökország gyászba borult a 44 áldozatot követelő brutális támadás után, amelyet hétfő éjszaka követett el négy fegyveres az ország délkeleti részén.

Szemtanúk szerint a több száz fős, lakodalmat ünneplő sokadalomba éjfél körül érkezett meg a négy, csuklyás-maszkos támadó, akik válogatás nélkül lőni kezdtek a násznépre. A BBC jelentése szerint a Bilge Koyu városában történt mészárlásban összesen 44-en vesztették életüket, köztük 6 kisgyermek és 16 asszony.

A Spiegel Online értesülései szerint a Mardin tartománybeli városka lakói ugyannak a török klánnak a tagjai, azonban az esküvőn résztvevő család évtizedes vendettában áll egy másik családdal. A török belügyminisztérium közlése szerint ez a családi viszály áll a mészárlás hátterében. A török hatóságok nyolc embert fogtak el a támadás kitervelésének és végrehajtásának vádjával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva