Hírek

2009.05.26. 11:44

Debreczeni: Mindegy, hogy Orbán éppen miért hazudik

Van a szombati beszédének egy olyan vonatkozása, ami ennél fontosabb, mégis elkerülte a sajtó (hirtelen felélénkült) figyelmét.

Népszava

Nem arra a szintén nyilvánvaló hazugságra gondolok elsősorban, ami – az ő majdani alkotmányozásának „jogosságát” indokolva – az 1994 és 98 közti kormányzati ciklusra vonatkozott, de azért ezt se hagyjuk szó nélkül. Mert erről ezt mondta: „Ami a parlamenti túlhatalmat illeti… 1994-ben… kétharmados többségük lett, és mindenféléket műveltek az alkotmánnyal. Rögtön első helyen a soron következő önkormányzati választásokra vonatkozó választási törvényt alakították át...” – írja a Népszavában Debreczeni József.

Ez igaz. Ám ezzel be is volt fejezve a dolog! Mert többé nem nyúltak az alkotmányhoz a négy év alatt. Nem „használták” a nekik „odaítélt bizalmat oly mértékben, amilyen mértékben” azt odaítélték a számukra. Bizony, a pufajkás Horn által vezetett kommunista utódpárt és a szabaddemokraták annak idején demokratikus önmérsékletet tanúsítottak – fogalmaz a közíró.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva