Hírek

2009.05.13. 09:28

Debreczeni: Pécs után sehol senki nem győzhet

Szili kampánya - egyfajta populista ízű politikai pacifizmus jegyében - a "megbékélésre", a "közös cselekvésre", az "összefogásra" épült. Ez abból is következett, hogy az ő népszerűsége jelentős részben ama pulpitus tekintélyén alapul, amelyen ül: amely a Házban csatázó képviselők, az "acsarkodó, kisszerű viták" fölé magasodik – írja Debreczeni József a Népszavában.

Népszava

Másrészt következett abból, hogy pártja megítélése igen rossz: épp ezt remélték ellensúlyozni őáltala, s azzal, hogy az MSZP-ről szinte szó se esett. (Az övéi bírálatát most a tőlük való távolságtartás vette át.)

Debreczeni szerint nem mondhatjuk, hogy mindez hatástalan volt. Hisz maga Szili is arra hivatkozhatott a végén, hogy emelt fővel vállalható az eredmény, mert - noha vesztett - kétszer annyi voksot kapott, mint amennyi támogatást országosan a pártjának mérnek a közvélemény-kutatók. Nyakó szóvivő még rátett egy lapáttal: "ez annak a jele, hogy ugyan most Pécsett a papírforma győzött, de bízhatunk az őszinte szó erejében, az összefogás gondolatában".

A cikk teljes terjedelmben itt olvasható el 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva