Hírek

2009.05.23. 09:53

Egy 26 fős falu, amely a leggazdagabbak közé emelkedett: Teresztenye

A CID Cég-Info Kft. adatai szerint Teresztenye lakosainak egy főre eső jövedelme a harmadik legmagasabb Magyarországon.

VG Online

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falu honlapja szerint is Magyarország egyik legkisebb települése.

A CID Cég-Info Kft. ranglistáján Budapest 2. és 12. kerülete után Teresztenye a maga 149 ezer forintos egy főre eső jövedelmével az előkelő 3. helyre került.

A mindössze 26 állandó lakosú helység létszáma folyamatosan csökken, ám a hat helyi család az adatok szerint ügyesen használja ki a falusi turizmusban rejlő lehetőségeket: összesen 116 férőhelyet kínálnak a helyreállított parasztházakban.

A falu az Aggteleki karsztvidékhez tartozó Galya-fennsík lábánál fekszik a hegylábfelszínen kialakult mélyedésben. Itt tör felszínre a hegység mélyéből egy állandó vízhozamú forráspatak; a Kinizsi-forrásbarlang mögött a fennsík hatalmas karsztvíztározót rejt.

További információkért, Google térképért, fotóért kattintson ide.

A CID Cég-Info marketing célra készített, tényadatokra épülő Jövedelemindex és Fogyasztói Index adatai szerint az összes legális jövedelem 2007-ről 2008-ra 12 százalékkal növekedett.

A Fogyasztói Index több mint kétszáz termék és szolgáltatás abszolút számban mért fogyasztása mellett az összehasonlítást lehetővé tevő egy főre jutó fogyasztást is bemutatja.Az adatbázis a Jövedelemindexhez hasonlóan országosan, település és irányítószám szinten tartalmaz adatokat. 

Ha érdekli a leggazdagabb és legszegényebb települések listája, kattintson ide.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva