Hírek

2009.05.06. 13:49

Egy békéscsabai férfira vadásznak a bolíviai hatóságok

Sajtóértesülések szerint a 25 éves békéscsabai Dudog Gábort is keresik a bolíviai hatóságok. Azzal gyanúsítják, hogy tagja volt a Rózsa Flores Eduardo vezette csoportnak.

VGO/beol.hu

Magyarország hivatalosan nem kapott tájékoztatást arról, hogy a bolíviai hatóságok két magyar állampolgárt keresnek az április 16-i kommandósakció kapcsán – mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő. A

 Külügyminisztérium ismeri a sajtóhíreket, de Magyarországot hivatalosan nem tájékoztatták a bolíviai hatóságok arról, keresnek-e két magyart az április 16-i kommandósakció kapcsán.

Marcelo Sosa bolíviai ügyész helyi idő szerint hétfőn jelentette be, hogy két magyar állampolgárt, Gáspár Dánielt és Dudog Gábort keresi a bolíviai rendőrség.

Azzal gyanúsítják őket, hogy tagjai voltak a Rózsa Flores Eduardo vezette csoportnak - tette hozzá a La Pazban tartott sajtótájékoztatóján.

Egy név nélkül nyilatkozó ismerőse szerint Dudog Gábor Írországban dolgozott egy biztonsági cégnél, Bolíviában 6-8 hónapot töltött. A dél-amerikai országban feladata az volt, hogy a világ egyik legjelentősebb olajcégének szállítmányait védje. Ennél a cégnél volt kollégája Gáspár Dániel - tette hozzá az ismerős. Dudog Gábor legutóbb húsvétkor látogatott haza Magyarországra, majd visszatért Írországba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva