Hírek

2009.05.18. 13:30

Fidesz: Hol vannak az eredmények?

Az elmúlt napokban olyan gazdasági adatok láttak napvilágot, amelyek azt jelzik, a kormány eddigi intézkedései, megszorításai értelmetlenek voltak - közölte Varga Mihály, a Fidesz alelnöke napirend előtti felszólalásában.

VG Online

Az elmúlt napokban olyan gazdasági adatok láttak napvilágot, amelyek azt jelzik, a kormány eddigi intézkedései, megszorításai értelmetlenek voltak - fogalmazott Varga Mihály, a Fidesz alelnöke napirend előtti felszólalásában.

Példaként említette a munkanélküliségi rátát, az adóterhelések és az államadósság adatait. Hol vannak az eredmények – tette fel a kérdést.

Emellett az ingatlanadóval kapcsolatban felidézte Bajnai Gordon miniszterelnök kijelentését, miszerint el lehet költözni.

Ez Varga Mihály szerint a kormány az emberek napi problémáival szembeni érdektelenségét mutatja. Leszögezte, a Fidesz eltörli majd az ingatlanadót.

Meg kell állapítanom, Ön azt gondolja, a gazdasági világválságot a kormány okozza - reagált erre Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Érdekes, ahogyan összemossa a dolgokat. Ma nem lehet azt mondani, most sereghajtók vagyunk, régen pedig élharcosok voltunk. Tény, a gazdaság nincs olyan jó állapotban, mint régen, de ez a világgazdasági és a reálgazdasági válság fejleménye. Ez világjelenség – tette hozzá.

Az ingatlanadóról pedig leszögezte, létezik az unió majd minden tagországában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva